Фото: realist.online

В ООН збирають кошти для підтримки України взимку: названо суму

Організація Об'єднаних Націй ініціює збір коштів для підтримки нашої держави у холодний період. Союзники планують перерахувати Україні 268 мільйонів доларів.

Відповідну заяву зробив речник ООН Стефан Дюжаррік.

"Ми разом з партнерами розпочали ініціативу із закликом зібрати 268 мільйонів доларів США, щоб підтримати понад 1,3 мільйона осіб конкретною допомогою в найближчі зимові місяці", — сказав він.

На що буде спрямована допомога

За словами речника, внаслідок війни в Україні серйозно пошкоджені будинки, енергетичну, газову інфраструктуру, водозабезпечення. Це, як зазначив Дюжаррік, "наражає мільйони людей на надзвичайний ризик під час холодної пори року, яка в Україні зазвичай починається в жовтні й триває до березня", а температура повітря може опускатися до мінус 30 градусів.

"На цю зиму ми з нашими партнерами в першу чергу будемо проводити аварійні ремонти будинків у прифронтових населених пунктах. Також надамо одяг, опалювальні прилади та інші зимові речі", — сказав Дюжаррік.

Він наголосив, що ООН буде надавати пріоритет ремонтам у центах, де розміщуються переселенці, а також виплатам фінансової допомоги. Гуманітарні організації допомагатимуть з ремонтом муніципальних систем опалення

"Розрахунки щодо потреб у допомозі ґрунтуються на досвіді минулої зими, коли гуманітарні організації надали подібні послуги 2,2 млн осіб і доставили понад 4 тисяч генераторів в умовах гострої енергетичної кризи", — додав Дюжаррік.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив результати підготовки до зими. В уряді прогнозують високу ймовірність, що росіяни продовжать масштабні атаки на енергосистему.

Раніше віце-прем'єр-міністр — міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявляв, що нашій державі вдалось відновити практично всі підприємства теплової генерації. Вони були пошкоджені внаслідок ракетних та дронових атак Російської Федерації.

З 1 червня в тарифи на електроенергію в Україні зросли майже вдвічі — до 2,64 гривні за кВт/год. Ті громадяни, які отримували раніше субсидії, можуть і надалі розраховувати на допомогу від держави — її сума збільшиться автоматично.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 11:22