Фото: Pixabay

В "Ощадбанку" зробили важливу заяву про термін дії деяких платіжних карток: що потрібно знати

В "Ощадбанку" пролонгували термін дії деяких платіжних карток. Такими картками користується більшість пенсіонерів та вимушених переселенців.

За інформацією від прес-служби "Ощадбанку", термін дії платіжних карток продовжено до 30 вересня 2024 року. Пролонгація стосується карт, термін дії яких закінчився після 24 лютого 2022 року. Якщо ж клієнт замовив перевипуск картки, він може отримати її у будь-якому відділені "Ощадбанку". 

У фінустанові наголошують, що жодних обмежень функціонала прострочених карток не вводитимуть. Отже, за допомогою них можна робити онлайн-покупки, оплачувати покупки у звичайному магазині та знімати кошти з карток в банкоматах.

Раніше прес-служба Національного банку України повідомляла, що доступ до банківської таємниці, як раніше, залишатиметься обмеженим. Фінансові установи й надалі гарантують таємницю банківського рахунку та відомостей про клієнта. Проте відтепер на запит правоохоронних органів банки мають право надавати інформацію про номер платіжної картки. 

У НБУ пояснили, що інформація про номер платіжної картки допоможе правоохоронцям розслідувати справи про платіжне шахрайство, зокрема виманювання коштів методами соціальної інженерії, фішингу тощо. 

Нагадаємо, що українці зберігають у банках понад трильйон гривеньЛідером за вкладами є державний "ПриватБанк", "Ощадбанк" та "Універсал Банк".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.03.2024 16:01