Фото: Pixabay

Українці зберігають у банках понад трильйон гривень: які фінустанови є лідерами за вкладами

В Україні станом на 1 лютого 2024 року в 63 банках зберігалося 1 трильйон 55 мільярдів гривень, які належать фізичним особам. З них кошти на вимогу — це 665 мільярдів гривень. 

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Так, за даними регулятора, за місяць обсяг скоротився на 28,9 мільярда гривень шляхом скорочення на вимогу, а обсяг термінових депозитів залишився на колишньому рівні. Експерти пояснюють, що незначне сезонне скорочення спричинене тим, що громадяни у січні витрачають гроші, отримані ними у грудні. Зазвичай — це премії та інші виплати, які люди отримують перед святами.

Лідером за вкладами є державний "ПриватБанк", де зберігаються вклади громадян на 378,2 мільярда гривень. На другому місці державний "Ощадбанк" — 184,3 млрд гривень, на третьому приватний "Універсал Банк" — 62,9 млрд гривень.

Далі у переліку банк іноземної банківської групи "Райффайзен Банк" — 58,6 мільярда гривень, націоналізований "Сенс Банк" (раніше — "Альфа-Банк") — 46,6 мільярда гривень та приватний ПУМБ — 46,1 мільярда гривень

банки України

Рейтинг банків, де українці зберігають гроші. Джерело: НБУ

Нагадаємо, наприкінці лютого у НБУ заявили, що переглядають правила розкриття банківської таємниціНаціональний банк пропонує для громадського обговорення зміни до правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.03.2024 04:25