Фото: TrueUA

В ОВА розповіли, чи відкриють цього року одеські пляжі

У 2024 році 20 пляжів в Одесі та області будуть відкритими для відвідування. Вже найближчими днями буде підписане відповідне розпорядження.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Посадовець нагадав, що у 2023 році в Одесі на купальний сезон відкривали всього шість пляжів.

"Це було небагато, це було шість пляжів, де були всі відповідні умови: обстежувались на вибухові пристрої, мали поруч бомбосховища та просте укриття, постійно моніторились на підплив небезпечних вибухових предметів. Тоді пляжів, що виконали цю норму, було шість. Сьогодні ми також над цим працюємо. Найближчі дні буде підписано розпорядження щодо відкриття 20 таких пляжів", — заявив Кіпер.

Як зазначає очільник Одеської ОВА, наразі обговорюється відкриття пляжів в Ізмаїльському районі. Найбільше пляжів, за словами Кіпера, відкриють в Одеському районі, адже там є більше можливостей для забезпечення безпечних умов для відвідувачів.

Нагадаємо, що для жителів Запоріжжя подовжили заборону на купання на міських пляжах до закінчення воєнного стану. З початку року там у водоймах уже загинуло четверо людей.

До речі, в Києві теж не планували відкривати пляжний сезон із міркувань безпеки на тлі дії воєнного стану. А в Одесі пляжі відкривають на літній сезон, однак перед цим їх ретельно перевірять на безпечність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.06.2024 17:23