Пляж у Запоріжжі. Фото ілюстративне. Джерело: inform.zp.ua

В одному з міст України скасували пляжний сезон до кінця війни

Для мешканців Запоріжжя подовжили заборону на купання на міських пляжах до закінчення воєнного стану. З початку року там у водоймах уже загинули четверо людей.

Про це повідомив Inform.zp.ua з посиланням на заяви начальника відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України у Запорізькій області Сергія Шумельного та заступника начальника управління Олександра Фустія.

Вони наголосили, що цього року влітку в Запоріжжі буде діяти заборона на купання на міських пляжах. Її продовжили до кінця воєнного стану в Україні.

Як зазначив Шумельний, попри заборону влітку 2023 року на водоймах у Запоріжжі загинули 14 людей, зокрема, одна дитина. А з початку 2024 року — вже четверо загиблих.

У зв'язку з цим рятувальні пункти розташують на таких пляжах міста:

  • Центральний пляж — два рятувальні пости;
  • Правобережний пляж — один рятувальний пост;
  • пляж по вулиці лейтенанта Шмідта — один рятувальний пост.

Також на запорізьких пляжах встановлять таблички, які вказують на заборону купання та відвідування.

До речі, в Києві теж не планували відкривати пляжний сезон із міркувань безпеки на тлі дії воєнного стану. А в Одесі пляжі відкривають на літній сезон, однак перед цим їх ретельно перевірять на безпечність.

Нагадаємо, що, за словами голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, в Одесі можуть відкрити для відвідування шість пляжів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 17:07