Пляж Одещини. Фото ілюстративне. Джерело "Думська"

Літній пляжний сезон в Одесі буде незвичним: місцева влада назвала його особливості

В Одесі всі пляжі мають перевірити відповідні служби, аби перебування біля моря було безпечним для людей. Після цього планують відкрити літній сезон. Однак є певні особливості.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на голову Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера.

Торік наприкінці літа в Одесі відкрили для відвідування шість пляжів. За словами голови обласної військової адміністрації, на це влада мала дві основні причини:

"Ви так називаєте — "пляжний сезон", ми трішки по-іншому бачимо. Це для оздоровлення наших сімей, сімей наших воїнів. Хлопці, які перебувають на нулі та бувають також у відпустках, приїжджають і можуть оздоровитися. Це перша причина. А друга — стихійні пляжі, які утворилися в місті. Вони небезпечні, тому вирішили обладнати ті пляжі, які можуть дати можливість людям пройти сонячні оздоровлення після перевірки всіма службами, вибуховими й іншими, і якщо поруч є укриття".

Щодо цьогорічного сезону, то після травневих свят на одеських пляжах знову побільшає людей. Кіпер наголошує, що, аби відкрити пляжі, потрібно пропрацювати це питання з міською владою, військовим керівництвом та іншими службами.

"Алгоритм є, розуміємо, як це робити. Сподіваємося, що безпекова складова в Одесі, а останнім часом в Одесі дуже напружено, дасть можливість відкрити пляжі", — зауважив голова Одеської обласної військової адміністрації.

На запитання, чи очікується в місті збільшення кількості туристів, він відповів, що життя триває, тому бачити черги на в'їзд в Одесу торік було приємно.

"Ми для цього минулого року відкривали пляжний сезон: оздоровити людей, дати місту нашому та регіону подих. Щоби люди розуміли, що попри те, що ворог постійно нас атакує, життя існує. І як показав минулий рік, в Одесі з'явилися на в'їзді знов черги. Це дуже приємно", — підсумував Олег Кіпер.

Нагадаємо, що на пляжі Одещини штормове море неодноразово виносило міни. Тоді до роботи беруться сапери, а влада закликає мешканців не підходити близько до пляжів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.03.2024 22:30