Віктор Орбан. Джерело: "Радіо Свобода"

В Угорщині у провладній партії, яку очолював Орбан, знову обирали лідера

В суботу, 18 листопада, в Угорщині відбувся з’їзд угорської провладної партії "Фідес". Делегати прогнозовано переобрали прем’єр-міністра Віктора Орбана своїм головою.

Про це пише видання Nepszava.

За інформацією журналістів, Орбан був єдиним кандидатом на посаду голови партії, а тому результат голосування делегатів "Фідес" був відомий заздалегідь. Чотири чинні заступники Віктора Орбана стали віце-керівниками партії влади Угорщини.

Як зазначає видання, Віктор Орбан очолював "Фідес" із 1993 по 2000 роки та безперервно з 2003 року. Також з 2010 року Орбан є незмінним прем'єр-міністром Угорщини.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін та його найближчий союзник серед лідерів країн Євросоюзу, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, підтвердили свою прихильність до двосторонніх зв'язків. Це відбувається на тлі російської агресії проти України.

Орбан під час розмови з російським диктатором назвав війну в Україні "військовою операцією". Згодом очільник адміністрації угорського прем'єр-міністра Гергей Гуйяш спробував виправдатися за це. За його словами, голова уряду країни розмовляв із диктатором про мир і необхідність "покласти край російській агресії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.11.2023 18:33