Фото: Facebook Яноша Боки

Угорщина пропонує ЄС розробити додаткову стратегію у разі програшу України у війні

Європейський Союз будував стратегію дій щодо України, виходячи з її ймовірної перемоги у протистоянні агресії Російської Федерації. Проте європейська спільнота не передбачила альтернативного плану дій на той випадок, якщо війна закінчиться програшем для Києва.

Таку заяву перед зустріччю у Брюсселі зробив міністр Угорщини у справах Євросоюзу Янош Бока, пише Daily News Hungary.

Він наголосив, що ЄС склав курс дій з огляду на те, що Україна виграє війну і спричинить політичні перестановки у Москві, але якщо цього не станеться, то "Євросоюз повинен розробити альтернативну стратегію з метою створення функціональної системи безпеки в Європі". За словами Яноша Боки, політика ЄС щодо України має бути сформована через "розгляд варіантів і проведення стратегічних дебатів". 

"Без стратегічних дебатів ми не в змозі ухвалювати рішення про подальші кроки щодо вступу України до ЄС або про перегляд багаторічної фінансової програми", — сказав він.

Угорський політик переконаний, що ці дебати повинні показати результати, які вже дала стратегія Євросоюзу щодо підтримки України.

Нагадаємо, раніше глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляш наголосив, що в уряді Угорщини заявили, що ЄС не має розпочинати переговори про членство з Україною через невиконання нею умов. Натомість там пропонують запропонувати Києву "привілейоване партнерство".

Також Угорщина продовжує блокувати виділення Україні 500 мільйонів євро. Йдеться про восьмий транш Європейського фонду миру, з якого державам Європейського союзу компенсують постачання зброї Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.11.2023 09:36