Віктор Орбан і Володимир Путін. Джерело: ap

Дружба на антиукраїнському ґрунті: Орбан зустрівся з Путіним у Пекіні

Президент Росії Володимир Путін та його найближчий союзник серед лідерів країн Євросоюзу, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, підтвердили свою прихильність до двосторонніх зв'язків. Це відбувається на тлі російської агресії проти України.

Про це повідомив Reuters.

"Угорщина ніколи не хотіла протистояти Росії, навпаки, метою Угорщини завжди було налагодити та розширювати взаємно найкращі контакти, і нам це вдалося", — сказав Орбан.

Угорський прем'єр заявив, що намагається "врятувати все, що можна" з двосторонніх контактів, і зацікавлений у продовженні економічної співпраці, "поки що це можливо".

Орбан і Путін зустрілися в урядовому гостьовому будинку, де російський диктатор зупинився перед початком міжнародного форуму з китайської ініціативи "Єдиний пояс, єдиний шлях".

"Попри те, що в нинішніх геополітичних умовах можливості для підтримки контактів і розвитку відносин дуже обмежені, не може не викликати задоволення, що з багатьма країнами Європи у нас відносини зберігаються, розвиваються. Одна з цих країн — Угорщина", — сказав Путін.

Як відомо, Угорщина виступала проти багатьох ініціатив Євросоюзу щодо підтримки України для відсічі агресії Москви й отримує більшу частину сирої нафти та газу з Росії. Угорщина розвиває тісніші зв'язки з Росією, ніж інші держави ЄС, і розглядається як ключовий потенційний противник рішення про початок переговорів про вступ України до Євросоюзу, що вимагатиме одностайної підтримки 27 членів блоку.

Востаннє Путін і Орбан розмовляли віч-на-віч 1 лютого 2022 року під час багатогодинної зустрічі в Москві, рівно за три тижні до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін 17 жовтня прибув до Китаю. Він бере участь у форумі "Високоякісне будівництво "Одного поясу, одного шляху", спільне досягнення загального розвитку та процвітання". У середу відбудеться офіційна церемонія його відкриття, на якій із промовою виступить Сі Цзіньпін. Також пройде низка форумів на високому рівні та тематичних форумів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2023 15:09