Фото: Служба безпеки України

В угрупованні "Хортиця" діяв агент ФСБ, який працював на росіян "за ідею", — голова СБУ Малюк

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський допоміг Службі безпеки України впіймати ворожого агента, який діяв в угрупованні "Хортиця". Сирський разом з агентами спецслужби "вів" крота та допомагав з документуванням злочинця.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Ворожим шпигуном виявився уродженець Волинської області — він навіть відмовився від зарплатні, яку йому пропонували росіяни, адже був "ідейним". 

Також відомо, що агент Федеральної служби безпеки Росії передавав рашистам усю інформацію від розвідки, зокрема секретну, маючи звання підполковника. Проте його все ж вдалося виявити та затримати.

Василь Малюк також додав, що від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави Служба безпеки України обіграла спецслужби країни-агресорки по всіх ключових напрямках.

За словами посадовця, за 2023 рік українські спецслужби викрили 47 російських агентурних мереж, до яких у тому числі були залучені і окремі народні депутати, і представники Сил оборони.

Крім того, Малюк зауважив, що в СБУ ведеться робота і по очищенню самої спецслужби. Так, за останній рік у СБУ не було жодного витоку інформації про планування та підготовку спецоперацій.

Нагадаємо, раніше суд у Москві заочно заарештував голову СБУ Василя МалюкаЙого також оголосили у федеральний та міжнародний розшук. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 15:51