Фото ілюстративне. Джерело: МВС України

В Україні грабіжники видають себе за працівників МВС, — Центр протидії дезінформації

У мережі з’явилася інформація про групу людей, які представляються працівниками Міністерства внутрішніх справ і збирають особисті дані. Однак насправді українські правоохоронці до цього не причетні.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД). Особи, які нібито мають при собі документи та бланки зі символікою МВС і стверджують, що перевіряють посвідчення осіб перед переписом населення, насправді здійснюють крадіжки в будинках.

Зокрема, невідомі особи просять надати особисту інформацію, біометричні дані, а саме зробити фотографію чи зняти відбиток пальців.

Верифікувавши інформацію в Міністерстві внутрішніх справ, Центр протидії дезінформації повідомив, що працівники органів системи МВС не проводять подібних заходів і тим більше не залучені до підготовки перепису населення.

"Крім того, жодних дій щодо підготовки до перепису наразі не проводиться", — додали в ЦПД.

Такі інформаційні вкиди, за даними центру, спрямовані на дискредитацію працівників системи внутрішніх справ і підрив довіри громадян до органів державної влади.

"Не передавайте свої документи, біометричні дані або будь-яку іншу особисту інформацію незнайомим людям. Якщо ви підозрюєте шахрайство, негайно зателефонуйте до поліції", — наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Застереження Центру протидії дезінформації

Джерело: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, в грудні минулого року в Центрі протидії дезінформації спростували інформацію, яку поширювали ворожі Telegram-канали. Йшлося про те, що нібито в додатку "Дія" розпочали приходити електронні повістки. Як "доказ" — російські пропагандисти публікують відповідні "скріншоти".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.07.2024 19:18