Фото: Рixabay

В Україні хочуть впровадити персональні соціальні картки: деталі

В Україні триває автоматизація соціальних сервісів та послуг. Найближчим часом для громадян планують ввести електронні персональні соціальні картки.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю "Укрінформу".

"Зараз допрацьовуємо програму електронного кейс-менеджменту. Це сервіс, який дозволяє соціальним працівникам за допомогою планшета зробити оцінку потреб людини, а потім — згенерувати для неї необхідні пропозиції послуг і стежити за якістю та ефективністю їх надання", — розповіла посадовиця.

За її словами, у персональні картки вписуватимуть і медичні дані, зокрема щодо потреб в соціальних послугах під час реабілітації.

"Це буде така собі персональна соціальна картка людини з усіма рекомендаціями та пропонованими сервісами, приблизно так само, як електронна медична картка пацієнта", — додала Жолнович.

Нагадаємо, в Україні невдовзі запрацюють електронні архіви. Пілотний проект уже запустили. Архівну інформацію відцифрують та внесуть у систему документообігу. Державним даним більше нічого не загрожуватиме, особливо це важливо під час війни. Адже росіяни намагаються знищувати цінні для українців папери. Якщо вона буде відцифрованою, це стане неможливим.

Додамо, у червні Міністерство цифрової трансформації України анонсувало пʼять нових сервісів у "Дії". Голова Мінцифри Михайло Федоров анонсував появу наступних сервісів: відшкодування вкладів, розмитнення авто, зміна місця проживання, перереєстрація авто та документи про освіту. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.08.2023 06:16