Фото: "Укрінформ"

В Україні на 50 років хочуть заборонити будь-яке транспортне сполучення з Росією

В Україні на 50 років хочуть заборонить будь-яке транспортне сполучення з Російською Федерацією. Кабінет міністрів внесе на розгляд Ради національної безпеки й оборони (РНБО) таку пропозицію.

Про це йдеться в розпорядженні Кабінету міністрів від 19 січня, яке опублікували на Урядовому порталі. Обмеження стосуватимуться автомобільного, залізничного, повітряного та морського транспорту.

"Відповідно до Закону України "Про санкції" схвалити та внести у десятиденний строк на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування строком на 50 років таких секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), що відповідають принципам їх застосування", — йдеться у документі.

Так, згідно з пропозиціями уряду, буде передбачена:

  • заборона прямого повітряного сполучення з Україною, а також використання повітряного простору України та повітряного простору над відкритим морем, для всіх видів прямих і транзитних польотів повітряних суден, власниками (експлуатантами) яких є юридичні особи — резиденти Росії;
  • заборона в’їзду в Україну автотранспортних засобів (автобусів, вантажних автомобілів), зареєстрованих на території Росії;
  • заборона ввезення на митну територію України в усіх митних режимах залізничного рухомого складу (вагонів усіх видів, локомотивів) для осіб, пов’язаних з державою-агресором, а також рухомого складу, що взятий на облік залізницями РФ.

Також уряд пропонує заборонити плавання у внутрішніх водах України та заходження до морських портів:

  • суден під прапором Росії;
  • суден, власником/судновласником яких є російські громадяни, юридичні особи, які зареєстровані на території Російської Федерації, юридичні особи, кінцевими бенефіціарними власниками, членами чи учасниками (акціонерами) яких є громадяни РФ фізичні та юридичні особи, стосовно яких застосовано санкції;
  • суден, які здійснювали заходження до портів, розташованих на тимчасово окупованих територіях України;
  • суден, що перебувають під наглядом установи "Російський морський регістр судноплавства" (Russian Maritime Register of Shipping’s) та установи "Російський річковий регістр" (Russian River Register).

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу (ЄС) розпочала обговорення 13-го пакета санкцій проти Російської Федерації. Обмежувальні заходи у зв'язку з продовженням агресивної війни проти України можуть ухвалити у лютому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 18:24