Джерело: АрміяInform

Bloomberg: ЄС готує 13-ий пакет санкцій проти Росії, його можуть ухвалити у лютому

Рада Європейського Союзу (ЄС) розпочала обговорення 13-го пакета санкцій проти Російської Федерації. Обмежувальні заходи у зв'язку з продовженням агресивної війни проти України можуть ухвалити у лютому.

Про це пише Bloomberg. За даними видання, керівництво ЄС планує затвердити новий пакет обмежень до 24 лютого — другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Так, за словами людей, знайомих з цим питанням, потенційні заходи можуть включати подальші лістинги, більше торговельних обмежень і придушення здатності Москви обходити санкції блоку як через треті країни, так і через компанії в ЄС.

"Можливі санкції обговорювалися 17 січня на зустрічі послів блоку, де країни-члени вирішували, як найкраще підтримати Україну у довгостроковій перспективі. Але досягти згоди щодо 13-го раунду санкцій до наступного місяця буде непросто, оскільки останній вимагав тижнів переговорів", — пише Bloomberg.

За даними джерела, у ЄС також продовжуються дискусії щодо створення нового фонду для військової підтримки України. Деякі країни Євросоюзу хочуть використати теперішній механізм фінансування, відомий як Європейський фонд миру (EPF).

Нагадаємо, з 1 січня набула чинності заборона на торгівлю алмазами, що походять з Росії. Відповідне рішення було ухвалене в межах 12-го пакету санкцій Євросоюзу проти країни-агресора. Заходи передбачають заборону на прямий або непрямий імпорт, купівлю або передання діамантів із Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.01.2024 20:27