Фото: Кабмін

В Україні підприємства, які мають право бронювати працівників, пройдуть повторну перевірку: що відомо

У вівторок, 22 жовтня, Кабінет міністрів ухвалив постанову про повторну перевірку підприємств, які мають право на бронювання своїх працівників від мобілізації.

Відповідний документ оприлюднено на сайті уряду.

Відтак, згідно з постановою Кабміну, всі підприємства, які були визнані критично важливим, повторно перевірять на відповідність всім критеріям. Серед них:

  • своєчасна сплата податків;
  • достатній рівень прибутку;
  • реальна важливість для економіки та життєзабезпечення населення.

Водночас за результатами перевірки мають ухвалити рішення або ж про відповідність підприємства критично важливим критеріям для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, або ж про невідповідність. Якщо у ході перевірки з'ясується, що підприємство не відповідає всім необхідним вимогам, у нього заберуть статус "критично важливого", а отже воно вже не зможе бронювати своїх працівників від мобілізації.

Варто зауважити, що нововведення не торкнуться виконавців грантових проектів від міжнародних партнерів. Вони зберігають право бронювати до 100% співробітників і без всіляких додаткових перевірок.

Нагадаємо, 20 жовтня у додатку "Дія" призупинили можливість бронювання працівників від мобілізації. Ця функція буде недоступною до 15 листопада. Бронювання є недоступним у зв'язку із проведенням аудиту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.10.2024 14:59