Фото: ВРУ

В Україні планують створити Міністерство демографії та діаспори, — нардепка

У середу, 16 жовтня, комітет Верховної Ради із питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроект про створення Міністерства демографії та діаспори України.

Про це повідомила народна депутатка фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, передає "Суспільне".

Вона наголосила, що за основу парламентарі взяли документ від групи авторів, але з урахуванням альтернативного. Тепер законопроект ще мають доопрацьовувати.

Крім того, Кравчук уточнила, що у разі створення нового міністерства, воно буде займатися справами українців, які перебувають за кордоном.

"Ми будемо допрацьовувати, і фактично це підтримка ідеї створення окремого міністерства, що буде займатися українцями за кордоном, яких ми хочемо повернути, тобто це фактично міністерство діаспори", — розповіла Кравчук.

До того ж, за словами нардепки, парламент очікує й пропозицій від уряду щодо створення нового відомства. Натомість основний законопроект передбачає, що уряд протягом трьох місяців після публікації закону має заснувати Міністерство демографії та діаспори України, а також створити Фонд відновлення демографічного потенціалу країни.

"У нас шість мільйонів наших громадян, які за кордоном, і очевидно, що МЗС не може і не має можливості займатися повноцінно їхніми справами", — наголосила Кравчук.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві освіти та науки знайшла підтримку ініціатива щодо заборони спілкуватися російською мовою на перервах у школах. Захист у цьому питані національних меншин не стосується мови країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2024 23:07