Фото: Міністерство освіти та науки

Міносвіти визначилось з позицією щодо заборони спілкуватися російською на перервах у школах

У Міністерстві освіти та науки знайшла підтримку ініціатива щодо заборони спілкуватися російською мовою на перервах у школах. Захист у цьому питані національних меншин не стосується мови країни-агресора.

Таку заяву на годині запитань до уряду зробив міністр освіти Оксен Лісовий, пишуть "Українські Новини".

"Щодо законопроекту, ініціативи пані Наталі Піпи, то Міністерство освіти законопроект з деякими зауваженнями підтримало його", — сказав міністр щодо законопроєкту про заборону спілкування у школах російською мовою.

Лісовий переконаний, що в будь-яких рішеннях, які захищають українську мову, необхідно передбачити можливість рівноцінного, рівноправного розвитку мов національних спільнот Європейського Союзу.

"Це безумовно ні в якому разі не поширюється на мову країни-агресора. Ми розуміємо, що мова використовується як зброя, як передумова для агресії", — наголосив Лісовий щодо необхідності захисту мов нацменшин.

За словами посадовця, у Міносвіти "дбають про мови корінних народів, мови національних спільнот і перш за все за розвиток української мови".

Нагадаємо, 22 вересня уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що вчителі в Україні під час освітнього процесу мають спілкуватися лише державною мовою. Зокрема, ця вимога стосується не лише проведення уроків, але й під час перерв, позакласної роботи та спілкування між іншими шкільними працівниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.10.2024 16:58