Фото: Meduza

В Україні планують відкрити третій табір для утримання російських військовополонених

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк повідомив про те, що в Україні незабаром відкриють новий табір для утримання російських військовополонених. Він стане вже третім спеціалізованим місцем подібного типу.

Про це йшлося на засіданні Ради з питань прав людини, гендерної рівності та різноманіття при МЗС України, повідомляє "Укрінформ".

Як зазначив Таранюк, в Україні вже діють два табори для російських військовополонених, а оскільки місця наразі бракує, скоро відкриють ще один табір.

"У нас наразі створені два, і зараз відкривається третє окреме спеціалізоване місце утримання військовополонених", зазначив посадовець.

Також представник Координаційного штабу заявив, що через дефіцит місць у слідчих ізоляторах були створені окремі дільниці, де можуть утримуватися російські військовополонені.

Зазначається, що зараз російські військовополонені не утримуються спільно з іншими особами, які перебувають під вартою.

Нагадаємо, раніше Андрій Юсов заявив, що військовополонені російські окупанти повинні розуміти справжні причини геноцидної війни з Україною. Саме тому наша держава займається їхнім перевихованням. За словами військового, викладання росіянам історії України — це "роззомбування людей, які вражені рашистською пропагандою". Представник розвідки наголосив, що таку інформацію доводять до окупантів у добровільному режимі. І велика їх кількість з цікавістю відкриває для себе справжні речі, які зрозумілі для українця чи іншого європейця з дитинства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 16:37