Фото: НУШ

В Україні почали тестувати освітній застосунок "Мрія": деталі

В Україні запустили бета-тестування освітнього застосунку "Мрія". Додатком зможуть скористатися 40 шкіл із шести областей.

Про це повідомила прес-служба застосунку "Дія".

"Стартував бета-тест "Мрії". Вже розпочали бета-тестування застосунку — 40 шкіл із шести областей України та міста Києва допомагають перевірити й покращити його", — йдеться у повідомленні.

Для кого буде доступний застосунок?

"Мрія" допомагатиме кожному знайти своє покликання, а також проходитиме з українцями кожен етап навчання й забезпечить безперервний розвиток. До бета-тестування можуть долучитися батьки, діти та вчителі. Зокрема, застосунок міститиме наступу інформацію:

  • для учнів — навчальні досягнення, план дня, список завдань з дедлайнами, бібліотека контенту за інтересами та безпечні чати;
  • для батьків — досягнення дитини, розклад, оцінки, домашні завдання, бібліотека рекомендованого контенту та чати на базі Signal;
  • для вчителів — календарний план, розклад, журнал, завдання, чати та бібліотека для професійного розвитку.

Бета-тестування застосунку "Мрія" відбувається в три етапи:

  1. Перевірка функціонала застосунку — від авторизації й наповнення журналу до чатів, сповіщень та аналітики досягнень.
  2. Підготовка до навчального року — тренери ознайомлять учителів, як швидко й легко користуватися застосунком та вебверсією "Мрії".
  3. Тестування в реальних умовах — 40 шкіл пройдуть навчальний рік з "Мрією". Застосунок відображатиме справжні події в школі, а всі досягнення будуть підтягуватися до освітнього реєстру.

Варто зазначити, що "Мрія" — ініціатива президента України Володимира Зеленського, яку реалізують Мінцифра та МОН за підтримки Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа коштом Швейцарії.

Нагадаємо, 1 вересня 2023 року президент України Володимир Зеленський анонсував створення освітнього застосунку "Мрія".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.06.2024 01:26