Фото: соцмережі

В Україні посадовців вчитимуть "людської мови": уряд підготував рекомендації

В Україні посадових осіб зобов'яжуть доносити інформацію у доступних для сприйняття форматах. Кабінет міністрів схвалив відповідні рекомендації.

Про це повідомив в.о. очільника Міністерства культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

За словами тимчасового очільника Мінкульту, документ складається з 30 пунктів. Зокрема, в ньому наголошується на тому, що структура повідомлення має бути простою, логічною, послідовною та однозначною, а кожне речення повинне містити одну ідею. Карандєєв наголосив, що сьогодні посадовці не можуть витрачати час на інформацію, яка є складною для сприйняття. 

"Чиновники грішать тим, що надають багато розʼяснень, які ускладнюють сприйняття викладеного матеріалу. Ухвалення такого розпорядження — реальний крок до розуміння змісту головних інформаційних меседжів урядових документів. Рекомендації уряду допоможуть громадянам отримувати інформацію від державних органів спрощеною та доступною мовою", — пояснив Карандєєв.

За його словами, рекомендується розміщувати важливу інформацію на початку документа, виділяючи жирним шрифтом або рамкою, уникати абревіатур, професійної лексики, скорочень, шрифтів із засічками і розміщення тексту на зображеннях.

Складними для сприйняття називається також наявність кількох посилань в одному рядку.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України впроваджує новий підхід до вивчення англійської. Відомство запускає національну програму з Future Perfect.

 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.11.2023 16:30