Колаж: TrueUA

У Росії злетів МіГ-31К: в Україні масштабна повітряна тривога

У п'ятницю, 8 вересня, в Україні оголошено повітряну тривогу. Сирени лунають майже у всіх областях.

Тривога оголошена через зліт МіГ-31 у Росії, який може нести гіперзвукові ракети "Кинжал". За даними Повітряних сил ЗСУ, існує ракетна небезпека.

"Ракетна небезпека в областях, де оголошена тривога", — попередили військові.

Наразі карта повітряних тривог має наступний вигляд: 

повітряна тривога

Мапа повітряних тривог з сайту alerts.in.ua

Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, у ніч на 8 вересня Росія спрямувала дрони-камікадзе типу Shahed на Одесу, Миколаїв та Херсон. Повітряну тривогу оголосили близько 23:45, через 20 хвилин після цього стало відомо про наближення групи ударних БпЛА до міста. Після першої години ночі військові повідомили про рух ще однієї групи "шахедів" в напрямку обласного центру, а також про загрозу застосування "шахедів" в Миколаївській та Херсонській областях — останню групу безпілотників помітили на півночі області, вона рухалась в західному напрямку.

Також військові повідомили про активність ворожої тактичної авіації на Сході України. Повітряні тривоги було оголошено також в Харківській, Запорізькій та Донецькій областях.

До того ж 8 вересня російські окупанти завдали ракетного удару по приватному сектору у Сумах. Один будинок зруйновано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 09:04