Фото: Pixabay

В Україні прогнозують сніг та ожеледицю: патрульні звернулися до водіїв

Вночі та вдень 3 січня погодні умови в Україні можуть призвести до ускладнення дорожнього руху на окремих ділянках доріг і вулиць.

Про це повідомила Патрульна поліція України.

Правоохоронці уточнили, що за прогнозами Укргідрометцентру, сьогодні вночі в західних областях та завтра вдень в Україні очікується сніг та дощ (на Лівобережжі та півдні країни невеликі опади). До того ж у більшості західних та південних областей, на дорогах місцями ожеледиця. 

"Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення дорожнього руху на окремих ділянках доріг і вулиць. Тож закликаємо усіх учасників дорожнього руху бути уважними", — наголосили у поліції.

Крім того, патрульні закликали пішоходів переходити дорогу лише у встановлених місцях та використовувати світловідбивні елементи.

"Ми стежимо за ситуацією на дорогах усієї країни, оперативно інформуємо водіїв про можливі ускладнення русі. Якщо ж потрібна наша допомога, звертайтеся на лінію 112/102", — йдеться у повідомленні.

Прогноз погоди на 3 січня

За даними Укргідрометцентру, у середу по всій території держави, окрім більшості західних та південних регіонів, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 5-10 метрів на секунду, на високогір'ї Карпат пориви 20-25 метрів на секунду.

"Температура у західних і південних областях вночі від -2ºC градусів до +3ºC, вдень +4...+9ºC, на решті території вночі -3...-8ºC, а вдень 0...-5ºC. На Чернігівщині та Сумщині вночі -10...-15ºC, місцями до -18ºC, вдень -5...-10ºC", — додали синоптики.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 20:54