Фото: vikna.if.ua

В Україні пропонують штрафувати обмінники: названо причину

В Україні пропонують штрафувати обмінники за незаконні відмови або обмеження при обміні іноземної валюти. За це пропонують накладати штраф від п'ятисот (8500 гривень) до однієї тисячі (17 тисяч гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідний законопроект з'явився на сайті Верховної Ради.

Обмінники можуть штрафувати за вигадані так звані необґрунтовані претензії щодо "старих" доларів та купюр. За це пропонують накладати чималі штрафи.

За інші порушення порядку здійснення валютних операцій пропонують накладення штрафу на юридичних осіб та громадян — суб'єктів підприємницької діяльності від однієї тисячі (17 тисяч гривень) до трьох тисяч (51 тисяч гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зазначається, що проект закону спрямовано на розгляд Комітету.

Нагадаємо, з 22 червня "ПриватБанк" поновить прийом іноземної валюти у терміналах самообслуговування. Причину зупинки прийому валюти з 29 травня у фінустанові не пояснили.

З 16 червня Національний банк України пом'якшив частину валютних обмежень. Регулятор надав можливість переказувати за кордон кошти для погашення окремих категорій зовнішніх кредитів і позик.

Раніше у Нацбанку пояснили, що фінустанови можуть стягувати додаткову комісію за приймання іноземних банкнот, які мають значні пошкодження або вилучені іноземною державою з обігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.06.2023 22:25