Фото: ілюстративне. Джерело:"Нафтогаз"

В Україні розпочали будівництво трьох свердловин: планують видобувати 80 тонн нафти на добу

"Укрнафта" розпочала будівництво трьох свердловин на заході України. Прогнозний сукупний початковий дебіт становитиме 80 тонн нафти на добу. 

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Вже розпочалося будівництво трьох розвідувальних свердловини на Заході України. Зараз триває підготовка майданчика перед бурінням, яке почнеться орієнтовно у березні. Роботи вестимуть послідовно, залежно від результатів буріння попередніх свердловин", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будівництво виконує партнер — ТОВ "Навігатор" — який був визначений підрядником в результаті торгів на державному майданчику Prozorro.

"Свердловини мають діапазон глибин від 1102 до 1211 метрів та спроектовані, так, щоб вийти на продуктивні горизонти стрийських відкладів", — зазначив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

За його словами, прогнозований сукупний початковий дебіт всіх трьох об'єктів планується на рівні 80 тонн нафти на добу.

Варто зазначити, що у 2024 році компанія планує розпочати спорудження 30 нових свердловин, як власними буровими верстатами, так і за допомогою підрядників.

Нагадаємо, у Карпатах знайдено нове родовище газу. Свердловина встановила рекорд видобутку в регіоні за останні 20 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.02.2024 20:31