Противибухові берці. Джерело: сайт Міністерства оборони України

В Україні розробляють спеціальне протимінне взуття: в чому його особливості

Противибухові берці, які зараз розробляють в Україні, зменшать ризик травмування ніг під час розмінувань. Головне завдання, яке має виконувати таке взуття, — зберегти ноги сапера.

Про це повідомили в Міністерстві оборони України. Зараз там Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення разом із командуванням сил підтримки проводять відповідні випробування.

"Фактично це такі багатошарові берці з кевларовою (балістичною) устілкою. Взуття допоможе затримати уламки в підошві та запобігти серйозним травмуванням саперів. Головне завдання, яке має виконувати таке взуття, — зберегти кінцівку", — наголосив заступник міністра оборони України Віталій Половенко.

За попередніми вимогами, протимінні берці повинні запобігти ефекту певних видів протипіхотних вибухових пристроїв.

"Наші спеціалісти з Центрального управління вивчають різні зразки такого взуття. Працюють над удосконаленням тактико-технічних характеристик. За результатами позитивних випробувань і затвердженого еталон-зразку таке протимінне взуття стане на забезпечення Збройних сил України", — додав Віталій Половенко.

Нагадаємо, що наприкінці січня під час виконання планових робіт на Сході України наші сапери взяли у полон групу з 11 росіян. Це вдалося зробити інженерам 808 окремого полку підтримки Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 14:17