Фото: КМДА

Скільки мін українські сапери ліквідували за тиждень: приголомшливі цифри

За останній тиждень піротехніками Державної служби з надзвичайних ситуацій України було знищено 2576 мін. Над розмінуванням наразі працюють 234 групи підрозділів Міноборони.

Про це йдеться у зведенні оборонного відомства.

За даними Міноборони, саперські групи продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних предметів. За останній тиждень (з 26 січня по 2 лютого 2024 року) було обстежено та очищено:

  • 5 042 гектарів місцевості;
  • 2 265,1 гектара сільгоспугідь;
  • 54,99 кілометра автодоріг;
  • 0,22 кілометра ліній електропередачі.

У Міноборони наголосили, що роботи проводяться із залученням спецтехніки для механізованого розмінування. У підсумку за тиждень заходів вилучено та знешкоджено 2 576 вибухонебезпечних предметів.

"Всього саперами підрозділів Міністерства оборони України виявлено та знищено 289 461 вибухонебезпечний предмет", — пише оборонне відомство.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій щоденно оновлює статистику щодо розмінування територій в різних регіонах, де вказується кількість виїздів, площа розмінованих територій та кількість знешкоджених вибухонебезпечних предметів. Зокрема, за час війни з Росією сапери очистили 138,7 тисячі гектарів — це майже удесятеро більше, ніж площа Львова

Своєю чергою речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що для розмінування Чорного та Азовського морів після завершення активних бойових дій знадобиться до п'яти років і це при умові, що Росія перестане скидати в акваторії нові міни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 18:10