Фото: slovoidilo.ua

В Україні стався землетрус: у якій області зафіксували поштовхи

Землетрус магнітудою 3,5 бала за школою Ріхтера було зафіксовано на Полтавщині. Він стався 20 травня ввечері за 20 кілометрів на захід від обласного центру.

Про це повідомили у Головному центрі спеціального контролю Національної системи сейсмічних спостережень.

Перед тим сейсмологи класифікували по параметрах як 2,7 бала. За уточненою інформацією, епіцентр землетрусу знаходиться у Решетилівському районі на глибині 7 км. Підземні коливання відбулися 26 травня о 21.38.49.

"За класифікацією землетрусів відноситься до ледве відчутних. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах", — пишуть сейсмологи.

Фото: gcsk.gov.ua

Нагадаємо, у четвер, 27 квітня, стався землетрус неподалік міста Яремче в Івано-Франківській області. Поштовхи віднесли до "ледве відчутних".

Також головний центр спеціального контролю 14 квітня зареєстрував землетрус у Закарпатській області. Епіцентр землетрусу знаходився на відстані 11 км на схід від міста Іршава.

Раніше сейсмолог Олександр Кендзера заявив, що Україні може загрожувати серія потужних підземних поштовхів. Це пов'язано із тим, що землетруси у Туреччині, які лютували цього року, сталися у сейсмоактивному поясі, до якого належить й наша країна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.05.2023 09:05