Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

В Україні створили батальйон з колишніх в'язнів: у складі якої бригади захищатимуть державу

Захищати Україну в складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила будуть люди, які відбували покарання. У бригаді для них сформували батальйон "Характерники".

Про це йдеться у Telegram-каналі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Військові наголосили, що новобранці бригади скористались можливістю отримати другий шанс та приєднатись до виконання священного обов’язку у великій війні за незалежність.

"Зазначимо, що серед них дуже багато патріотів, які неодноразово виявляли бажання захищати Батьківщину. Є чимало людей з бойовим досвідом. Добровольці скористались своїм правом на викуплення провини та вирішили встати до зброї, обороняючи рідну землю від загарбників", — йдеться у повідомленні бригади.

У 24 ОМБр додали, що напередодні вони прийняли військову присягу на вірність українському народові та виголосили молитву українського націоналіста.

"Найближчим часом "Характерники" почнуть виконувати бойові завдання та покажуть себе на полі битви", — додали у прес-службі 24 бригади.

Добровільна мобілізація ув'язнених: що відомо

Парламент 8 травня ухвалив закон, який передбачає добровільну мобілізацію окремих категорій ув‘язнених. Документом визначено, що до Збройних сил не можуть бути мобілізовані особи, які вчинили умисні вбивства, ґвалтівники, педофіли, засуджені за незаконне виробництво, придбання, розповсюдження або зберігання наркотиків, ті, хто вчинив злочини проти основ національної безпеки країни, а також екс-посадовці.

Для всіх інших, хто потенційно може бути мобілізований, діє однакова умова — до завершення терміну їх покарання має залишитися не більше трьох років.

Нагадаємо, раніше Малюська заявляв, що із закладів пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, не в останню чергу тому, що в Україні переповнені установи виконання покарань.

21 травня повідомлялось, що заяви на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для участі в обороні України вже подали понад три тисячі засуджених.

Своєю чергою станом на 16 червня вже понад 2750 українських чоловіків було звільнено із в'язниць для участі у бойових діях.

Раніше повідомлялось, що підрозділи 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила передислоковані для посилення оборони в район Часового Яру Донецької області. Ситуація в місті та навколо нього — надзвичайно важка.

Також з'явилась інформація, що в Україні можуть мобілізувати ще близько 27 тисяч ув’язнених, отримавши умовно-дострокове звільнення. Ця програма перевершила усі очікування на старті її запуску.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 22:59