Фото: соцмережі

В Україні судитимуть блогера Шарія та його спільника: у чому їх звинувачують

Відомого проросійського блогера Анатолія Шарія та екс-очільника поліції Вінниччини судитимуть за держзраду. Їм інкримінують роботу на Федеральну службу безпеки Росії.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Як йдеться у матеріалах справи, обвинувачені виконували в Україні завдання ФСБ РФ. З 2018 року колишній правоохоронець, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби.

"Він надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані про України. Для цього користувався особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що інший обвинувачений — керівник забороненої в Україні проросійської політичної партії та власник однойменного Youtube-каналу. У прокуратурі ім'я не називають, але відомо, що йдеться про Анатолія Шарія, який з 2019 року фактично проживає в Іспанії.

"Звідти організовує піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що саме екс-керівник обласної поліції залучив проросійського блогера до співпраці з ФСБ. 

"Спільники створювали політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту. Про виконану роботу обвинувачені звітували своєму куратору", — повідомляють у прокуратурі.

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт. Їм інкриміновано державну зраду, вчинену за попередньою змовою групою осіб.

Анатолія Шарія судитимуть в Україні

Колаж: Офіс генпрокурора

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому народному депутату Євгенію Мураєву. Йому інкримінують державну зраду. За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2023 10:50