Фото: прес-служба ДБР

В Україні судитимуть подружжя зрадників з Херсона, яке після деокупації міста спалило паспорти РФ

Працівники Державного бюро розслідувань скерували до суду справу щодо працівників державної установи "Дар’ївська виправна колонія (№10)". Йдеться про подружжя, яке після звільнення Херсона спалило російські паспорти, видані окупантами.

Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

За даними слідства, чоловік і дружина працювали молодшими інспекторами у виправній установі та добровільно перейшли на бік ворога. Зрадники виконували всі вказівки окупантів, а також надавали спецслужбам Росії інформацію щодо місцевих патріотів, а також учасників АТО та ООС. Росіяни видали їм посвідчення зразка РФ, а зарплатню виплачували в рублях.

посвідчення зрадників

Фото: ДБР

"Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних, правоохоронці виявили присяги громадянина РФ, службові посвідчення, символіку РФ. Також вилучені документи, що були видані окупантами для безперешкодного проїзду блокпостами та дозвіл на носіння зброї. За оперативною інформацією, фігуранти встигли отримали паспорта країни-агресора. Але після звільнення Херсона подружжя зрадників їх спалило, сподіваючись уникнути відповідальності", — вказують у Бюро.

посвідчення зрадників. фото2

Фото: ДБР

Підозрювані намагалися переховуватися, але їх викрили та затримали під час проведення стабілізаційних заходів. Наразі подружжя перебуває під вартою в очікуванні суду.

Чоловік і дружина обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України — державна зрада в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що ДБР викрило на співпраці з ворогом колишніх правоохоронців, які допомагають агресорам виявляти в Мелітополі Запорізької області українських партизанівЗа даними слідства, зрадники ще на початку тимчасової окупації міста добровільно погодились працювати на загарбників. Вони не виконали наказ про передислокацію та пішли працювати у незаконно створений правоохоронний орган.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 04:25