Фото: Pixabay

В Україні суттєво здешевшали тепличні огірки: з чим це пов'язано

В Україні суттєво знизилися ціни на тепличні огірки. Ціни почали падати з поточного тижня — і, як наслідок, на сьогодні кілограм огірків коштує від 85 до 130 гривень, що на 15% дешевше, чим минулого тижня.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Чому в Україні здешевшали тепличні огірки

Як пояснюють експерти, у більшості регіонів країни встановилася тепла сонячна погода, що призвело до зростання темпів збирання огірка в місцевих тепличних комбінатах і до стрімкого зростання пропозиції цієї продукції на ринку. Виробники сподіваються, що ситуація покращиться в цьому сегменті торгівлі, але оператори в гуртових компаніях не так оптимістично налаштовані.

На їхню думку, найближчим часом стримуватиме сезонне збільшення пропозиції цієї продукції на ринку. Адже в цей час низка тепличних комбінатів в Україні тільки готуються до початку збору нового врожаю овочів.

Порівняння цін

Сьогодні огірок в Україні надходить у продаж вже в середньому на 16% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Але варто зазначити, що ціни на огірки в Україні вищі, чим в Польщі. Водночас ціни на огірки нижчі в Узбекистані та Таджикистані. 

Нагадаємо, що за минулий рік в Україні здорожчала кава. Якщо на початку року чашка еспресо коштувала в середньому 26,25 гривень, то у грудні ціна напою становить 29,45 гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.03.2024 04:27