Фото: АрміяInform

В Україні у кілька разів зросло виробництво протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П", — Камишін

Україна наростила виробництво протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П". Від початку 2023 року ця цифра зросла учетверо.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

"Ми в липні виробили в 4 рази більше "Стугни", ніж у січні. І ми рухаємося у збільшенні виробництва далі. Скільки б ми її не виробляли зараз, її буде недостатньо", — сказав він.

За словами Камишіна, українським військовим підходять американські ПТРК Javelin, проте слід посилювати українське виробництво. А згодом навіть представляти його на зовнішньому ринку. Тим паче, що на виготовлення оборонної продукції в Україні активно перепрофільовуються цивільні підприємства. Завдяки цьому оборонно-промисловий комплекс зростає.

Олександр Камишін наголосив, що на початку його призначення в Україні було лише два постачальники корпусів мін 82 м та 120 мм, тоді як зараз їхня кількість зросла до 14 та 13 відповідно. 

Додамо, раніше міністр повідомляв, що Україна у червні цього року виробила більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж за весь минулий рік. Київ поспішає налагодити власне виробництво боєприпасів, щоб не бути повністю залежним від поставок військової допомоги від союзників.

Нагадаємо, в Україні виготовлятимуть безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncı. Турецька компанія Baykar отримала ліцензійні дозволи від влади. У компанії розраховують розпочати виробництво в Україні у 2025 році. У 2019 році Baykar заснувала в Україні ТОВ "Авіа Венчурс" з метою відкрити два заводи в Україні. Загальний обсяг запланованих інвестицій у підприємство становить 95,5 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Війна, 08.08.2023 12:46