Колаж: TruUA

В Україні вдруге за добу оголошували повітряну тривогу: для Києва вона стала ювілейною — тисячною

У вівторок, 12 березня, в Україні вдруге оголошували повітряну тривогу. Для столиці Україні це вже тисячний випадок від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена повітряна тривога!" — наголосили українські військові.

Перед цим вони попередили про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку та загрозу застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей.

Узагалі ж, повітряна тривога не припинялася після першого випадку, адже відбій загрози застосування балістичного озброєння оголосили тільки в деяких областях (у тому числі й Києві), а, наприклад, у Сумській, Харківській, Полтавській і Донецькій області небезпека тривала.

Моніторингові Telegram-канали, які відстежують ситуацію, стверджують, що повітряна тривога в Україні тепер може тривати ще близько години.

Станом на 12:12 мапа повітряних тривог в Україні має такий вигляд.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, що 11 березня російські окупанти ударними безпілотниками типу Shahed атакували Одеську область. Відбулося влучання в інфраструктурний об'єкт, де спалахнула пожежа — люди не постраждали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 12:17