Фото: Офіс Генпрокурора

В Україні відкриють представництво Міжнародного кримінального суду

У четвер, 23 березня, в будівлі Міжнародного кримінального суду в Гаазі Генеральний прокурор Андрій Костін з Секретарем МКС Пітером Льюїсом підписали Угоду про відкриття Представництва Міжнародного кримінального суду в Україні.

Про це повідомили на сайті Офісу Генпрокурора. 

Андрій Костін назвав підписання документа ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини.

"Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму РФ", — сказав Костін.

Генпрокурор наголосив, що покладає великі надії на подальшу співпрацю у розслідуванні та переслідуванні злочинів Росії проти України.

Нагадаємо, МКС видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Раніше очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.03.2023 15:15