Фото: Генштаб ЗСУ

В України виснажується ППО через дефіцит ракет: The Telegraph попередив про наслідки

В України настільки швидко закінчуються боєприпаси, що до кінця березня у Сил оборони бракуватиме ракет протиповітряної оборони для захисту своїх міст.

Про це повідомляє The Telegraph.

За даними українських джерел, цитованих The Washington Post, запаси ракет, які захищають такі міста, як Одеса, де у п'ятницю загинули 20 людей, швидко скорочуються. Це означає, що замість спроб збити чотири з п'яти російських ракет, як це відбувається зараз, Україні незабаром доведеться обмежити свої системи ППО так, щоб збивати лише одну з п'яти.

Це вплине на обласні центри України, цитує The Washington Post слова двох українських чиновників, які говорили представникам США на конференції з безпеки цього року. Джерело повідомляє, що політики в США ведуть запеклі дебати про те, чи слід зберігати військову допомогу Україні, яка нині становить близько 31,3 мільярда фунтів стерлінгів.

Цього тижня Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини, заявив, що Дональд Трамп, передбачуваний кандидат від республіканської партії на президентських виборах у США цього року, сказав йому, що він більше не даватиме Україні грошей.

Попередження пролунало у той час, коли Росія нарощує ракетні удари та удари безпілотників по Україні. Внаслідок "подвійного" ракетного удару по Одесі в п'ятницю загинуло 20 людей, що є найбільшою кількістю загиблих за всю війну за один день у головному портовому місті України.

Російські офіційні особи заявили, що знають, що в України закінчуються боєприпаси, і вирішили, що настав час завдати удару. Уздовж лінії фронту на Донбасі сили Москви продовжують атакувати та перевершують озброєння українських сил, які скаржаться на виснаження запасів снарядів.

Проте російський Telegram-канал "Рибар", пов'язаний з міністерством оборони Росії, заявив, що українські сили, як і раніше, чинять завзятий опір і, зважаючи на все, відносно добре озброєні.

"У противника багато дронів. Скидання та удари дронів з виглядом від першої особи зазнають не лише транспортних засобів та бронетехніки, але навіть окремі солдати, що свідчить про те, що браку в озброєнні немає", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що українські війська спішно риють нові траншеї та зводять протитанкові пастки, щоб уповільнити просування росіян та протистояти критиці за те, що вони не змогли належним чином спланувати свою оборону під час контрнаступу 2023 року.

Нагадаємо, за даними американського видання New York Times, зенітно-ракетні комплекси Patriot успішно відбивають російські балістичні ракети, які можуть завдати Україні величезних втрат і руйнувань. Однак Сполучені Штати Америки не зможуть довго постачати ракети до них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2024 09:35