Фото: Рixabay

В Україні вперше з початку року суттєво здешевшав популярний овоч

На цьому тижні вперше від початку 2024 року почала знижуватися ціна на цибулю. Українські фермери та оптові компанії вдалися до розпродажу цибулі у зв'язку із тим, що цей овоч швидко псується в сховищах.

Про це повідомляє EastFruit.

Зазначається, що вже сьогодні ріпчаста цибуля надходить у продаж по 8-14 гривень за кілограм (0,21-0,36 долара за кілограм), що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше.

За даними аналітиків проекту EastFruit, тижнем раніше багато українських фермерів ще утримувалися від реалізації ріпчастої цибулі, сподіваючись на підвищення відпускних цін. Однак вже на поточному тижні ситуація змінилась і господарства вирішили почати продаж наявних запасів. 

"Приступити до активної реалізації наявних запасів цибулі виробники змушені через поступове зниження якості цієї продукції", зауважують експерти. 

Українські фермери та оптові компанії останніми днями постійно повідомляють про те, що цибуля в сховищах швидко псується, і продавати таку продукцію з кожним днем стає все важче.

Аналітики зауважують, що в ситуації, яка склалася, власники якісної цибулі ухвалили рішення зовсім відмовитися від продажів і заявили про свій намір відновити реалізацію не раніше середини березня 2024 року.

Видання зазначає, що в аналогічний період минулого року ріпчаста цибуля в Україні надходила в продаж у середньому в 3,6 раза дорожче, ніж сьогодні. 

Нагадаємо, у травні 2023 року оптові ціни на цибулю в Україні досягли абсолютного історичного рекорду як в місцевій валюті, так і в доларах: 48 гривень і 1,31 долара за кілограм відповідно. Попередній рекорд оптової ціни на цибулю для України був зафіксований 5 травня 2019 року і становив 33 гривні за кілограм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 21.02.2024 10:59