Фото: Pixabay

В Україні обвалилися ціни на популярний овоч з борщового набору

В Україні продовжують знижуватися ціни на імпортні помідори з Туреччини. Головна причина — слабкий попит з боку оптових та роздрібних компаній.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Зазначається, що наразі ціни на турецькі томати коливаються від 60 до 80 гривень за кілограм. Це на 17% нижче порівняно з показниками кінця минулого тижня.

"Протягом тижня поставки томату з Туреччини продовжували збільшуватися, внаслідок чого пропозиція на ринку залишалася надлишковою. Одночасно з цим активність покупців продовжувала знижуватися. Через низькі темпи збуту більшість оптових компаній і роздрібних мереж скоротили обсяги закупівель томатів і купували нові партії в міру реалізації наявних запасів", — йдеться в повідомленні.

Аналітики наголосили, що ціна на імпортні томати в Україні наразі вже в середньому на 10% нижча, ніж в аналогічний період минулого року.

ціни на помідори

Інфографіка: EastFruit

Нагадаємо, в Україні інфляція у січні 2024 року сповільнилася до 4,7%. Споживчі ціни зросли на 1,1%. Протягом першого місяця 2024 року найбільше подорожчали овочі та фрукти. Їхня ціна зросла на 16,8% та 4,5% відповідно. На 4,5–0,7% зросли ціни на яловичину, молоко та молочні продукти, масло, макаронні вироби, рибу та продукти з риби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.02.2024 13:21