Фото: Pixabay

В Україні з квітня збільшиться розмір пенсії: що потрібно знати

В Україні пенсіонери, які працюють, отримуватимуть більші виплати. Підвищення буде проведено з квітня.

Про це повідомив перший заступник голови Комітету соціальної політики парламенту Михайло Цимбалюк в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, держава робить все задля підтримки пенсіонерів, зокрема і тих, які працюють.

На скільки збільшать виплати, він не сказав, проте наголосив, що це підвищення покриє видатки через здорожчання продуктів і послуг. Зокрема, посадовець підкреслив, що для держави важливо, щоб ця категорія "громадян відчула підтримку"

"Для кожного пенсіонера, що працює, це не такі великі кошти. Але загалом для державного бюджету це додаткові видатки. Покриття пенсій для таких пенсіонерів — це покриття інфляції. Тобто є певне здорожчання харчових продуктів, послуг, і саме воно покриється цим підвищенням пенсіонерам", — пояснив очільник комітету.

Також він додав, що деяким пенсіонерам з квітня підвищиться не тільки пенсія, а й зарплата. Це пов'язано із запланованим зростанням мінімалки.

Варто зазначити, що з 2024 року в Україні збільшили вимоги до стажу. Тепер, щоб вийти на пенсію у 60 років, потрібно мати щонайменше 31 рік трудового стажу. Ті, у кого трудовий стаж менший за 31 рік та становить від 21 до 31 року, можуть вийти на пенсію в 63 роки.

Нагадаємо, що в Україні оформити пенсію можна дистанційноДля цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП) та скан-копії документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.04.2024 01:24