Колаж TrueUA

В Україні запрацював чат-бот, через який можна поскаржитися на зачинені укриття

Відтепер українці, які зіштовхнулися із проблемою зачинених чи відсутніх укриттів під час повітряних тривог, можуть поскаржитися на це через спеціальний чат-бот. Сповіщення про скаргу надходитиме відповідальним особам протягом однієї хвилини.

Про це повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко. Він зазначив, що під час останніх масових обстрілів в мережі почали зʼявлятися скарги з різних міст України про недопуск до укриття та зачинені двері.

"Ми з командою управління Мінстратегпрому оперативно опрацьовували всі скарги і одразу вирішили дещо оптимізувати та спростити цей процес. Відтепер, якщо ви зіштовхнулись з подібною ситуацією, вам не потрібно шукати кого тегнути в коментарях, для цього є простий бот, в якому ви можете залишити всі дані", — повідомив він.

Ткаченко додав, що подати скаргу дуже просто: для цього потрібно заповнити бот, й протягом хвилини йому надійде у Telegram сповіщення, яке одразу буде взяте в роботу.

Посадовець запевняє, що всі скарги розглядатиме особисто. "Також одразу це все буде перенаправлятись прямо до відповідальних на місцях.
Для мене суперважливо, щоб відповідальні особи знали що саме відбувається з укриттями на тих територіях, за які вони відповідальні"
, — зазначив заступник міністра.

Посилання на чат-бот: https://t.me/open_shelter_bot

Нагадаємо, у Києві охоронець однієї зі шкіл у Святошинському районі під час ракетної атаки росіян не пустив дітей у бомбосховище через те, що вони були з собакою. У зв'язку з цим зареєстровано кримінальне провадження і Святошинська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.01.2024 00:08