Фото для ілюстрації. Джерело: Pixabay

В Україні з травня набуває чинності нове положення до ПДР: що зміниться для водїів

В Україні з наступного місяця починає діяти важлива зміна в правилах дорожнього руху. З 1 травня водії під час руху за містом будуть повинні вмикати ближнє світло фар.

Про це стало відомо з постанови №1105 Кабінету міністрів України.

Згідно з документом, протягом усього року керманичі авто зобов'язані вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні за межами населених пунктів. Раніше такі правила діяли лише в період з 1 жовтня по 1 травня.

Дані Європейського дослідницького інституту з безпеки дорожнього руху свідчать, що таке нововведення може знизити кількість дорожньо-транспортних пригод на 15%. Додається, що у випадку погіршення видимості дозволено вмикати дальнє світло фар. У разі порушення цієї постанови передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

Раніше, а саме 23 квітня, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №9083, який звільняє підприємців, що займаються гуртовою та роздрібною торгівлею транспортними засобами, від перереєстрації на себе вживаних автівок.

Законопроект пропонує надати можливість суб’єктам господарювання, які займаються гуртовою та роздрібною торгівлею автотранспорту, викуповувати та реалізовувати транспортні засоби як товар без обліку в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України та територіальних центрах комплектування.

Нагадаємо, у лютому на розгляд до Верховної Ради було внесено законопроект №9564 щодо посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Ним передбачається введення нових норм для водіїв, що може призвести до застосування чималих штрафів та навіть позбавлення водійських прав в разі їх порушення. Наразі законопроект опрацьовується в комітеті. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 29.04.2024 12:43