Фото: "Нафтогаз"

В Україні запустили нову свердловину з видобутку газу: у чому її особливість

"Укргазвидобування" ввело в експлуатацію нову високопродуктивну свердловину. Рівень її видобутку сягає 272 тисяч куб. м газу на добу.

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз".

Як наголосили фахівців, головна особливість цієї свердловини у тому, що плановий вибій розташований безпосередньо під населеним пунктом.

"Пробурити свердловину під населеним пунктом вдалося  завдяки сучасному буровому обладнанню, передовим технологіям та майстерності фахівців "Укрбургазу", які вирішили доволі складне завдання і за чотири місяці пробурили свердловину з відходом вибою понад 1300 метрів", — зазначив виконувач обов'язків очільника "Укргазвидобування" Сергій Лагно.

Водночас, як зауважив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов, введення в роботу нової свердловини збільшило добовий видобуток газу на родовищі на 17%. До того ж посадовець анонсував введення в експлуатацію ще однієї свердловини. Очікується, що вона запрацює вже в серпні цього року.

Нагадаємо, раніше голова "Нафтогазу" заявляв, що компанія перебуває в пошуку альтернативних рішень для підтримки роботи української газотранспортної системи. Компанія не продовжуватиме угоду щодо транзиту російського газу. За словами Чернишова, через Україну транзитом на цей час проходить тільки 4% від усієї потреби країн Європи у газі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.07.2024 11:35