Фото: "Нафтогаз України"

Чи продовжуватиме Україна транзитну угоду з "Газпромом": відповідь "Нафтогазу"

НАК "Нафтогаз України" перебуває в пошуку альтернативних рішень для підтримки роботи української газотранспортної системи. Компанія не продовжуватиме угоду щодо транзиту російського газу.

Таку заяву зробив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, пише Liga.net.

"Я можу чітко вам сказати, що "Нафтогаз" не продовжуватиме транзитну угоду з компанією "Газпром". Перемовини ми не ведемо і не плануємо вести", — наголосив він.

За словами Чернишова, через Україну транзитом на цей час проходить тільки 4% від усієї потреби країн Європи у газі.

"Насправді ми шукаємо альтернативні рішення. Наприклад, на нас виходили бізнеси з Азербайджану. Зокрема, компанія Socar. Але зараз поки немає готового рішення. І про це рано говорити", — додав Олексій Чернишов.

Нагадаємо, з 1 липня цього року у Росії на 11,2% підвищили внутрішні ціни на газ. Це сталося внаслідок втрати експорту блакитного палива до Європи й потрібно для збільшення доходів на внутрішньому ринку країни-агресора. Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, втрата ринку країн-членів Євросоюзу стала наслідком санкцій проти Москви за вторгнення в Україну, а також навмисного скорочення росіянами постачання газу до Європи у відповідь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.07.2024 16:47