Фото: ілюстративне. Джерело: "Нафтогаз"

В Україні запустили ще одну потужну газову свердловину

Компанія "Укргазвидобування" запустила в експлуатацію свердловину із дебітом 107 тисяч кубометрів газу на добу. Вона сягає глибини 3715 метрів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що на цій свердловині досягли високого дебіту завдяки проведеним заходам з інтенсифікації, зокрема було виконано три стадії гідравлічного розриву пластів.

"Освоєння свердловини виконали за допомогою койлтюбінгової установки. Сама ж ідея буріння свердловини належить досвідченому геологу Миколі Яводчаку, який понад 25 років віддав роботі в Укргазвидобуванні. Дякую йому та всій команді за гарний результат", — наголосив тимчасовий виконувач обов'язків очільника "Укргазвидобування" Сергій Лагно. 

Відомо, що ця свердловина була пробурена Шебелинським відділенням бурових робіт на старому газоконденсатному родовищі, яке розробляють з 1978 року. Попри це, родовище має значні залишкові запаси. Йдеться про понад 900 мільйонів кубометрів блакитного палива.

Нагадаємо, раніше очільник "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявляв, що компанія перебуває в пошуку альтернативних рішень для підтримки роботи української газотранспортної системи. Компанія не продовжуватиме угоду щодо транзиту російського газу. За словами Чернишова, через Україну транзитом на цей час проходить тільки 4% від усієї потреби країн Європи у газі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.08.2024 10:44