Фото: armyinform.com.ua

В Україні завершили випробування вітчизняних снарядів: коли стартує серійне виробництво

Україна завершила випробування вітчизняних 155-мм снарядів для артилерії. Серійне виробництво боєприпасів заплановано на другу половину 2024 року.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на представників "Укроборонпрому".

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення Росії до України Київ вперше за часів незалежності почав масове виробництво артилерійських боєприпасів. Так, у 2024 році Україна вийшла на потужності у кілька десятків тисяч снарядів на місяць. Водночас варто наголосити, що йдеться лише про снаряди радянських калібрів, а потреба у снарядах калібру стандарту НАТО лише зростає, адже Сили оборони стрімко переходять на артилерію західних зразків.

Наразі українська оборонна промисловість уже закінчила випробування власних 155-мм снарядів. Заплановано розпочати їх масове виробництво у другій половині 2024 року. Зазначається, що снаряди калібру 155 мм, які були виготовлені в Україні, будуть сумісні з усіма артилерійськими системами того ж калібру.

"Перша партія вже виготовлена. Триває активна робота на кількох державних та приватних підприємствах оборонно-промислового комплексу задля налагодження масового виробництва снарядів калібру 155 мм", — зазначили в "Укроборонпромі".

Нагадаємо, у червні генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін повідомляв, що в Україні запущено серійне виробництво ударних безпілотників з дальністю ураження понад тисячу кілометрів. При цьому наша держава не намагається копіювати у цьому напрямку підходи Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 15:39