Фото: Pixabay

В Україні зросли ціни на один із популярних овочів борщового набору

Вперше з початку липня в Україні зросли ціни на ріпчасту цибулю, яка є найпопулярнішим овочем у борщовому наборі. 

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Фахівці наголосили, основним фактором подорожчання цибулі стало скорочення пропозиції даної продукції на українському ринку через сезонний фактор. Відтак, наразі виробники відвантажують ріпчасту цибулю по 10-16 грн/кг ($0,24-0,39/кг). Це в середньому на 15% дорожче, ніж на початку поточного тижня.

"Причиною зростання цін, за словами гравців ринку, став період міжсезоння. Так, багато фермерів уже завершили реалізацію наявних обсягів ріпчастої цибулі, водночас до збирання врожаю пізніших сортів поки що приступили лише поодинокі господарства", — зауважили аналітики.

Однак навіть попри таке помітне зростання цін наразі ріпчаста цибуля в Україні коштує в середньому на 26% дешевше, ніж наприкінці липня 2023 року.

"Ба більше, фермери не мають особливих ілюзій з приводу подорожчання і вважають таке явище тимчасовим. На їхню думку, знижувальний ціновий тренд на ринку відновиться, щойно пропозиція ріпчастої цибулі з місцевих господарств почне збільшуватися", — резюмували у EastFruit.

Нагадаємо, у липні в Україні змінилася вартість популярних крупНайбільший стрибок цін протягом останнього місяця зафіксували на рис, зокрема круглий. Його ціна зросла на 3,3 гривні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.07.2024 12:33