Фото: соцмережа X Ігоря Терехова

В Україні з'явиться восьма підземна школа: названо область

Уряд України виділив майже 17 мільйонів гривень на восьму підземну школу у Запорізькій області. Її будівництво у Михайлівській громаді розпочнеться вже найближчими днями. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За словами посадовця, підземна школа буде розрахована на 200 людей у дві зміни.  

"Сім підземних навчальних просторів вже будуємо — як у Запоріжжі, так і в інших громадах області. Двері першої запорізької підземної школи плануємо відкрити цієї осені. Основні роботи по всіх восьми просторах закінчимо цього року. В них зможуть навчатися офлайн у дві зміни понад шість тисяч дітей", — йдеться у повідомленні Федорова.

Чиновник також заявив, що у 2025 році не менш амбітні плани: ще п'ять підземних навчальних просторів для понад чотирьох тисяч учнів. 

"По трьох з них триває тендер, а по двох — розробляємо проектну документацію. Наша мета незмінна — дати можливість для 60 тисяч дітей Запорізької області навчатися у безпечних і комфортних умовах. Для цього створюємо екосистему "Безпечна освіта офлайн", — додав Іван Федоров.

Нагадаємо, у квітні в Харкові закінчили будівництво першої підземної школи. Навчальний заклад розрахований на 900 дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.10.2024 08:29