Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

В уряді розповіли, чи просила Росія організувати гуманітарний коридор із Курської області

На офіційному рівні Російська Федерація не просила про гуманітарний коридор для евакуації людей з Курської області. Кремль не звертався ні до України, ні до Червоного Хреста.

Про це розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Немає звернень російської влади. Ми свій мандат виконали, ми оголосили про таку можливість, а далі Росія мала це зробити, але цього не робить", — зазначила вона.

Як відомо, Україна ще 14 серпня заявила про готовність відкрити гуманітарні коридори у Курській області. Пізніше стало відомо, що Україна вже опрацьовувала можливість маршруту гуманітарного коридору для цивільних із Курської області до Сум.

Ще тоді Верещук зазначила, що є можливість організації гуманітарного коридору в бік Російської Федерації. Однак це можливо реалізували лише в разі відповідного офіційного запиту з російського боку. До того ж сьогодні Україна повідомила, що за потреби забезпечить освіту дітям у Курській області.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив під час  виступу на Ветеранському форумі, що бійці Збройних сил України під час операції в Курській області не лише відновлюють справедливість. Вони також досягають ефективних результатів у протидії російським агресорам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 21:55