Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Не лише справедливо, а й ефективно": Зеленський оцінив Курську операцію

Бійці Збройних сил України під час операції в Курській області не лише відновлюють справедливість. Вони також досягають ефективних результатів у протидії російським агресорам.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час  виступу на Ветеранському форумі.

"Зараз я повернувся щойно з нашої Сумщини — із прикордоння, із тих районів у прикордонні, що межують із ворогом, і звідки наші підрозділи надзвичайно ефективно відповідають Росії саме на її вторгнення, відправляючи війну туди, звідки Росія цю війну й принесла на нашу землю, — ми відправляємо їм додому. І це абсолютно справедливо", — зазначив він.

Але, за його словами, крім справедливості, це також дуже ефективно.

"Ми всі маємо розуміти: щоби вигнати окупанта з нашої землі, ми повинні створювати російській державі якнайбільше проблем на її території. І ця героїчна робота все влучніша, далекобійніша та результативніша. Наші оборонні операції на Донеччині, Харківщині та на півдні України, наше звільнення від російського флоту Чорного моря, наша операція в Курській області та вже майже щоденні удари по російських військових обʼєктах — усе це наш системний шлях захисту України, шлях завершення цієї війни на умовах незалежної України", — наголосив український президент.

Він висловив упевненість, що ми здолаємо цей шлях, хоч би який складний він був.

"Я дякую кожному та кожній, хто своєю силою, своєю стійкістю, своєю сміливістю забезпечує рух нашої держави до її справедливих цілей. І я прошу зараз ушанувати хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто віддав своє життя заради всіх нас, заради майбутнього України", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що в Україні з’явиться національна стратегія ветеранської політики, а також стратегія формування системи переходу від військової служби до цивільного життя. Президент Володимир Зеленський доручив уряду затвердити такі важливі кроки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 19:55