Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський анонсував національну стратегію ветеранської політики: що вона передбачає

В Україні з’явиться національна стратегія ветеранської політики, а також стратегія формування системи переходу від військової служби до цивільного життя. Президент Володимир Зеленський доручив уряду затвердити такі важливі кроки.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на заяву Володимира Зеленського під час VIІ щорічного міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. Єдність". Президент сподівається на те, що саме ветерани стануть рушійною силою змін в Україні після перемоги.

"У нас є велика надія саме на ветеранську спільноту України. Будь-яка нація, яка пройшла шлях трансформації та здобула своє місце серед справжніх лідерів світу, спиралась на цьому шляху на ті чи інші ключові спільноти у суспільстві. Спільноти змін. Зараз у нашій державі такою спільнотою можуть стати саме ветерани", — зазначив він.

За його словами, це правильно та потрібно для держави, щоби ветеранська спільнота України була цілковито інтегрована в суспільне життя та була "провідником змін для України". І саме з цією метою має бути організована державна ветеранська політика.

"Ключовий сенс такої політики — герої. Це шана до захисників, до захисниць України, їх захист, реальна підтримка дієва, без бюрократії, з можливістю надалі реалізувати себе заради України та українців, заради власного розвитку, заради своєї сім’ї, своєї громади... Сьогодні для забезпечення цього своїм указом я доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя", — наголосив президент.

Він зауважив, що ці документи відображають усі сфери взаємодії держави та ветерана.

"Від початкових кроків у поверненні воїна до цивільного життя, до можливості ветерана зміцнювати життя громади, регіону, держави", — зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що зараз в Україні діє трирівнева система надання безоплатної психологічної допомоги ветеранам війни, військовослужбовцям і членам їхніх сімей. До того ж Міністерство у справах ветеранів розробило спеціальний Реєстр суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їхніх сімей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.08.2024 18:53