Фото: Національна поліція України

В Ужгороді п'яний чоловік кинув з балкона гранату: серйозно постраждав перехожий (фото)

У неділю, 22 вересня, в Ужгороді п'яний 24-річний чоловік кинув гранату з балкона багатоповерхівки. Один із перехожих отримав контузію.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, сталося це близько 17:00 на вулиці Заньковецькій.

За даними слідства, 24-річний зловмисник кинув гранату з балкона третього поверху. Внаслідок вибуху один із перехожих отримав контузію. Правоохоронці оперативно розшукали та затримали фігуранта, який встиг втекти з місця події. За даними слідства, він перебував у стані алкогольного сп'яніння. 

"За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, які працювали на місці події, підозрюваний кинув на зелену зону гранату Ф-1. Всі зібрані речові докази досліджуватимуть експерти", — додають правоохоронці.

Слідчі кваліфікували подію, як незаконне поводження з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України) та хуліганство, яке було вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України).

"Відповідні відомості вже внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Встановлюється походження нелегальної гранати", — зауважили у поліції.

Нагадаємо, 8 вересня в Лубнах Полтавської області внаслідок вибуху гранати, яку кинув невідомий чоловік, загинула одна людина та троє місцевих мешканців отримали тілесні ушкодження. Вибух стався поруч зі супермаркетом. Причини й обставини події з’ясовує слідство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.10.2024 02:30